Tartă cu mere şi biscuiţi

Tartă cu mere şi biscuiţi


Ingrediente:

300 g biscuiţi, de preferat digestivi
7-8 mere
250 g unt
Zahăr
Scorţişoară

Blat:

8 linguri făină
8 ouă mari (9 mici)
8 linguri zahăr
Praf de copt
Un vârf cuţit sare

Preparare:

Se feliază merele curăţate şi se adaugă zahăr, scorţişoară, se pun deoparte. Se prepară blatul din 8 ouă: gălbenuşurile se freacă într-un vas cu 8 linguri zahăr şi praf de copt până se topeşte zahărul, separat se bat albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, se combină albuşurile cu gălbenuşurile şi 8 linguri de făină.
Se zdrobesc biscuiţii şi se omogenizează cu unt topit, călduţ. În forma de tort se aşază un strat din biscuiţi, apoi merele feliate, iar deasupra compoziţia de blat. Se dă la cuptor, la foc mic, cca 30 de minute. Se verifică cu o scobitoare înţepând blatul, dacă este gata pe scobitoare nu va rămâne nicio urmă de blat.

Tarta cu mere si biscuiti (16 fotografii)
29 Octombrie 2010

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţete cu poze, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*