Cartofi în tarte

Cartofi în tarte


29 noiembrie – S-a născut în 1825 Jean-Martin Charcot, neurolog francez şi profesor de anatomie patologică, studiile sale având un profund impact în disciplinele neurologiei şi psihologiei, isteriei, astrofiei musculare. Profesorul Charcot era bine cunoscut pentru prezentarea, în decursul lecţiilor sale de la Spitalul Salpêtrière, a diferite femei pacienți ca “isterice”. Printre studenții lui Charcot se numără: Alfred Binet, Pierre Janet și Sigmund Freud. Au fost atât de impresionați de munca lui Charcot încât au continuat să folosească hipnoza individual pentru diferite scopuri, dar nu erau de acord cu profesorul lor că hipnoza reprezintă un fenomen nervos ci erau de părere că e o stare psihologică. Printre elevii lui Charcot trebuie menționat și Gheorghe Marinescu.

Cartofi in tarte

Ingrediente:

1 kg cartofi
4 ouă
4 linguri de unt nesărat
3 linguri pătrunjel tocat
sare, piper, după gust

Preparare:

Se fierb cartofii în coajă. Se decojesc și se pisează, se lasă să se răcească. Se incorporează în piureul de cartofi ouăle, untul, pătrunjelul tocat, sarea și piperul, după gust.
Se fac tarte, fără zahăr, în forme mici, care se umplu cu această compoziție și se introduc la cuptor pentru 10 minute. Sunt o garnitură ideală pentru cărnurile prăjite.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Garnituri, Reţeta zilei, Reţete.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*