Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate


15 noiembrie – 1813: 1813: Gheorghe Asachi a deschis la Academia Domnească din Iași un curs în limba română pentru a preda în limba națională, un curs de inginerie și hotărnicie. Cursul a funcționat până în 1818. A fost înființat in 1836 la Iași Conservatorul Filarmonic și Dramatic, sub direcția lui Gheorghe Asachi, spătarului Vasile Alecsandri (tatăl) și a vornicului Ștefan Catargiu; și-a încheiat activitatea în 1840.

Ingrediente:

12 ciuperci
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Se curăţă ciupercile şi se îndepărtează codiţele. Se decojeşte usturoiul şi se toacă mărunt, după care se combină cu uleiul de măsline, într-un bol. Ciupercile se ung, pe rând, cu acest amestec de usturoi, se condimentează cu sare şi piper, apoi se aşază într-o tigaie cu puţin ulei încins şi se lasă la rumenit, în jur de 3-4 minute pe fiecare parte. Când acestea sunt prăjite bine, dar şi pătrunse, se scot pe un platou şi se servesc calde.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*