Aperitiv cu vinete şi banane coapte

Aperitiv cu vinete şi banane coapte


12 decembrie – Se naște în 1821 la Rouen – Gustave Flaubert – autorul operei Madame Bovary. Flaubert o cunoaște la Trouville pe Elisa Schelesinger, soția (nelegitimă mult timp) a unui afacerist, în vârstă de 26 de ani, femeie de o cinste și de o puritate ireproșabile, care rămâne toată viața marea pasiune a scriitorului; episodul întâlnirii este povestit amănunțit în “Memoriile unui nebun”, unde tânăra doamnă se numește Marie; ea va deveni modelul lui Marie în “Educația sentimentală”.
“Memoriile unui nebun”, roman terminat în 1838, este un jurnal al crizei sentimentale pe care o traversează un adolescent exaltat; este vizibilă influența “Confesiunilor” lui J. J. Rousseau, a “Confesiunii unui copil al secolului” a lui A. de Musset (apărută chiar în același an), iar ecourile ei se vor răsfrânge tardiv în “Confesiunea lui Claude”, primul roman a lui Émile Zola.

Ingrediente:

1 kg vinete
5 banane tăiate pe jumătate
270 g roşii tocate
75 ml ulei
100 g pesmet
coaja de la 1 lămâie, rasă
sare, piper

Preparare:

Se decojesc vinetele, se taie felii şi se prăjesc în ulei 50 ml ulei încins. Se scurg de excesul de grăsime şi se aşază într-o tavă, alături de bananele tăiate pe jumătate, se condimentează cu sare şi piper, apoi se adaugă roşiile deasupra.
Se presară pesmetul, coaja de lămâie rasă şi uleiul rămas, după care se pune totul la cuptorul încins şi se scoate dup aproximativ o jumătate de oră.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*