Cârnați de casă

Cârnați de casă


Ingrediente:
5 kg carne de porc mai grasă și carne care rezultă de la tranșare
2 kg pulpă de vită
300 g usturoi
Mațe de porc sau de oaie
sare și piper după gust
condimente după preferință

Preparare:
Se toacă de cuțit cam jumătate din carnea de porc. Se toacă în mașina de tocat restul de carne de porc și carnea de vită. Se strivește mărunt usturoiul în mojar și se adaugă în vasul cu carne, în care se pun și sarea, piperul și condimentele preferate. Se amestecă toate ingredientele bine până se omogenizează întreaga compoziție. Se lasă 2-3 ore pentru a se pătrunde toate aromele, după care se ia din compoziție și se umple mașina de făcut cârnați, care are atașată o pâlnie specială. Inainte de a rula mațele de porc sau de oaie, acestea din urmă fiind mai subțiri, suflați pe pâlnia de umplere pentru a se desprinde mațele și pentru a face mai ușoară rularea lor. Dupa ce ati rulat mațele pe pâlnia de umplere înnodați capătul rămas liber și începeți să umpleți mațele cu grijă, ținând puțin tensionată membrana de maț, presând umplutura în așa fel încât să nu rămână goluri de aer. Din 10 în 10 cm răsuciți mațul de 2-3 ori pentru a obține forma specifică, de cârnați de casă.

Taguri: , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*