- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Ghiveci à la Bulgaria

Posted By admin On 9 Decembrie 2010 @ 2:13 pm In Bucătăria bulgară,Carne de pasăre,Carne de porc,Mâncăruri cu brânză,Reţeta zilei | No Comments

9 decembrie – 1608 – S-a născut John, poet englez, faimos pentru poemul epic în versuri albe Paradise Lost (Paradisul Pierdut), care reprezintă una dintre pietrele de temelie ale literaturii engleze. Educat la St. Paul’s School și Christ’s College, Cambridge, Milton a fost un poet savant, a cărui ambiție era să creeze opere de talia epopeilor clasice și care avea puternice vederi teologice. În cursul anilor petrecuți la Cambridge, Milton a scris poezie în latină și engleză, inclusiv oda On the Morning of Christ’s Nativity (În dimineața nașterii lui Isus Cristos, 1629). Dezgustul său față de dogmatismul din ce în ce mai accentuat din cadrul bisericii engleze a constituit motivul pentru care Milton a renunțat mai târziu la planurile sale de a deveni preot.

Ingrediente:

250 g brânză (gen feta)
1 ou
1 lingură pătrunjel verde tocat
150 g carne de pui fiartă
150 g cârnaţ picant
1 roşie
1 ardei
100 g ciuperci fierte
3 cartofi fierţi
1 lingură mărar verde tocat
un vârf de cuţit oregano uscat
un vârf de cuţit busuioc uscat
frunze de ţelină
sare

Preparare:

Se toacă toate ingredientele menţionate şi se aşază în straturi: brânză, carne, legume, brânză. Nu uitaţi de condimente.
Se coace totul 20 de minute la foc mediu, până ce brânza se înmoaie, apoi, se unge cu ou şi se coace încă 10 minute.
Se serveşte fierbinte, cu pâine prăjită.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2010/12/ghiveci-a-la-bulgaria-2/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle