Ouă cu umplutură picantă

Ouă cu umplutură picantă


Ingrediente:

10 ouă
5 linguriţe muştar
3 linguriţe maioneză
3 linguriţe suc de lămâie
1-3 ardei iuţi tocaţi
1 ceapă verde tocată
1 ceaşcă ţelină tocată
sare, piper, după gust
boia

Preparare:

Se pune un vas cu apă la fiert. Se adaugă ouăle şi lasă o jumătate de oră, la foc mic. Se iau de pe foc, se scurg şi se clătesc cu apă rece, apoi se ciobesc şi se lasă un sfert de oră în apă să se răcească de tot. În fine, se scurg din nou şi se decojesc.
Se taie în 2 pe lungime, li se scot gălbenuşurile, care apoi se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă cu muştar maioneză şi suc de lămâie. Se adaugă ardeiul iute tocat, ceapă, ţelină, sare şi piper. Jumătăţile de albuşuri se umplu cu acest amestec picant şi se pudrează cu boia.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*