Rakott krumpli – cartofi cu smântână

Rakott krumpli – cartofi cu smântână


3 decembrie – 1596 – S-a născut Niccolo Amati, cel mai cunoscut membru al celebrei familii de lutieri Amati din Cremona; a fost maestrul lui Antonio Stradivari şi al lui Giuseppe Guarneri. A construit mai mult de 1000 de instrumente din care au rămas circa 650 (m. 12 aprilie 1684).

Ingrediente:

10 cartofi medii
7 ouă fierte tari
500 ml smântână grasă
sare după gust
7-8 linguri ulei de măsline
2 cârnați

Preparare:

Se fierb cartofii în coajă, spălați bine în prealabil de pământ, în apă cu puțin ulei și sare. Când s-au răcit, se curăță de coajă. Și ouălor, fierte tari, li se îndepărtează coaja. Se taie rondele cârnații, ouăle și cartofii.
Într-o cratiță mare, se aranjează în straturi alternative, fiecare strat fiind stropit cu ulei, sare și 2-3 linguri de smântână. Din smântâna rămasă se garnisește mâncarea deasupra. Se introduce la cuptor cratița pentru 30 de minute sau până se face crustă la suprafață. Se servește cu murături.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Garnituri, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*