- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Salată de verde cu galben

Posted By admin On 19 Decembrie 2010 @ 2:35 pm In Mâncăruri cu legume,Reţeta săptămânii,Reţeta zilei,Salate,Salate cu legume | No Comments

19 decembrie – în 1915 se naște cântăreața franceză – care a consacrat genul Chanson – Edith Piaf. Numele său adevărat era Édith Giovanna Gassion. Și-a luat pseudonimul “Piaf” (în argot-ul parizian = vrabie) cu ocazia debutului, în anul 1935. De origine socială modestă, fiică a cântăreței ambulante Line Marsa, de origine italo-algeriană și a acrobatului de circ Louis Gassion, a avut o copilărie grea, fiind crescută de bunica ei, patroană a unui bordel în Bernay, localitate din Normandie, iar mai târziu, în cartierul Belleville de la periferia Parisului. Aceasta a intrat în legendă încă din cursul vieții datorită melodiilor sale.

Ingrediente:

2 avocado
400 g boabe de porumb dulce, din conservă
3 eşalote
2 linguri coriandru, tocat mărunt
2 linguri zeamă de lămâie

Preparare:

Se taie avocado pe jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Se curăţă de coajă, se taie mărunt şi se aşază într-o salatieră. Eşalotele se taie inele fine şi se combină cu avocado, se adaugă porumbul dulce şi se amestecă bine. Salata se garniseşte cu sucul de lămâie şi coriandrul mărunţit, se lasă la rece pentru cel puţin o jumătate de oră, apoi se serveşte.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2010/12/salata-de-verde-cu-galben/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle