Supă de găină

Supă de găină


Ingrediente:

1 găină de 2 kg
5 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
½ legătură pătrunjel proaspăt
1 gulie
2-3 frunze de țelină
2 căței de usturoi
1 ½ linguriță sare
¼ lingură piper măcinat
câteva feliuțe de ardei verde
2 frunze de varză creață, tăiată fâșii subțiri
200 g paste vermicelli

Preparare:

Se curăță găina, se dezosează, se porționează, se spală bine și se pune la fiert cu apă, cu spumuitoarea se îndepărtează impuritățile ce se adună la suprafață. Se spală zarzavaturile și se pun în oală împreună cu ardeiul și varza se lasă să fiarbă împreună cu găină, se gustă de sare.
Se gătește la foc mic, până este făcută carnea și legumele devin moi. Se introduc și pastele, se mai lasă pe foc încă 10 minute.
Se pune conținutul oalei într-o supieră, se presară piper măcinat, se garnisește cu pătrunjel tocat mărunt. Se servește caldă.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*