Varză la cuptor

Varză la cuptor


10 decembrie – 1934 se naște Leopoldina Bălănuță. A absolvit în 1957 Institutul de de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) din București, la clasa Mariettei Sadova și a lui Marcel Anghelescu, și a debutat la București, în regia lui Ion Cojar, jucând-o pe Velea din “Prima întâlnire”. Ultimul ei rol a fost cel din “O batistă în Dunăre”, de D.R. Popescu, la Teatrul Național, montat de același regizor. A debutat pe scena Teatrului Mic cu piesa “Prima întâlnire”.

Ingrediente:

1 căpăţână varză
3 linguri boia
80 ml ulei
250 g carne de pui afumată
80 ml oţet
3 roşii tocate
1 ardei tocat
sare, piper

Preparare:

Varza, ardeii şi roşiile se toacă, după care se amestecă cu carnea fiartă sau prăjită, boia, sare şi piper, după gust, ulei şi oţet. Compoziţie rezultată se pune deoparte, se combină cu 200 ml apă şi se aşază în tavă.
Se coace 1-2 ore la foc mediu, până se înmoaie varza, amestecând mereu să nu se prindă de fundul tăvii.
Preparatul se poate realiza foarte bine şi din varză murată (caz în care nu mai este nevoie să adăugaţi oţet şi probabil că nici sare).

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*