Budincă de orez

Budincă de orez


Ingrediente:

150 g orez
½ l lapte
1 praf de zahăr vanilat
Coajă rasă de lămâie
30 g unt
4 ouă
pesmet
4 linguri zahăr pudră
Gem de caise sau alte fructe

Preparare:

Orezul ales și spălat împreună cu laptele, vanilia, untul și coaja de lămâie se fierb. Rece se adaugă la gălbenușurile de ou frecate bine (10 minute) cu zahărul. Se incorporează ușor cu albușurile bătute spume. Se toarnă în forma unsă bine cu unt și presărată cu pesmet. Se coace la foc potrivit 30-35 minute. Se servește cu gem, sirop, dulceață sau sosuri dulci de ciocolată.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*