Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă


Ingrediente:

800 g făină albă
2 gălbenuşuri + 1 ou întreg
40 g drojdie
300 ml lapte
60 ml ulei
150 g zahăr
coajă rasă de lămâie
un vârf cuţit sare
170 g nucă măcinată sau rahat cubulețe

Preparare:

Se pregăteşte o maia din 2 linguri făină, cu drojdie, 2 linguriţe zahăr şi 70 ml lapte, se lasă să crească 5 minute. Separat, se bat ouăle cu zăhăr, coajă de lămâie şi 4 linguri lapte. Într-un vas mare se cerne făina, se toarnă maiaua, se amestecă, apoi se incorporează ouăle bătute, se toarnă lapte călduţ şi se frământă aluatul. În timp ce se frământă se toarnă şi uleiul, se face un aluat elastic, care se lasă să crească pentru 1 ½ oră, la temperatura camerei.
Aluatul obţinut se porţionează în două, se întind două foi dreptunghiulare, de grosimea unui deget, se presară nucă, amestecată în prealabil cu zahăr şi scorţişoară, iar foaia se rulează. Se procedează la fel şi cu cealaltă. Cozonacii se mai lasă 10 minute să crească, apoi se ung cu ou şi se dau la cuptor.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*