Crap cu vin

Crap cu vin


Ingrediente:

1 crap de circa 1 kg
2 cepe mari
Cățel de usturoi
1 buchet garni
½ l vin alb sec
½ l apă
1 lămâie
Sare
250 ml ulei

Preparare:

Peștele curățat se taie bucăți în lățime de 3 cm și se sărează. Ceapa și usturoiul curățat și tăiat în felii foarte subțiri se înăbușă în 100 ml ulei. Când s-a colorat în galben-auriu, se adaugă bucățile de pește. Se toarnă vinul amestecat cu apă și se lasă să fiarbă la foc încet ½ de oră. Spuma ridicată se adună. Peștele fiert se așază pe un platou și se păstrează la căldură. Sosul format se scade la jumătate (adăugând sarea necesară). Se pasează prin strecurătoare, într-o crăticioară de marime potrivită, după care se bate cu un tel, incorporând restul de ulei. Se toarnă peste feliile de pește și se servește rece.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*