Flanc de portocale

Flanc de portocale


Ingrediente:

500 g aluat foietaj
4 gălbenușuri
1 pahar lapte
200 g zahăr
Vanilie
20 g amidon
50 g unt
3-4 portocale

Preparare:

Se prepară aluatul împăturindu-l de 4 ori, se întinde o foaie de mărimea unei tăvi dreptunghiulare. Așezată în tavă, foaia se taie cu cuțitul în dreptunghiuri mai mici, de cca 10/5 cm. Se coc la foc potrivit până se îngălbenesc ușor, se scot din tavă și se lasă să se răcorească. Între timp se prepară o cremă de vanilie din componentele de mai sus. Se unge fiecare dreptunghi cu un strat de cremă, iar deasupra se așază felii de portocale.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Deserturi, Reţeta zilei, Reţete.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*