Găluște cu prune

Găluște cu prune


Ingrediente:

400 g cartofi
100 g făină
5 g sare
5 g zahăr
50 g pesmet fin
50 g unt
50 g zahăr
Scorțișoară pisată
Prune

Preparare:

Cartofii fierți și curățați de coajă se dau prin mașină. Se adaugă făina, sarea și cele 5 grame de zahăr. Se frământă ușor un aluat mai moale, din care se face un sul gros de cca 3 cm. Se taie bucăți de cca 1 cm grosime și se întind cu mâna. Prunele se desfac în două, fără a se rupe, se scoate sâmburele, iar în locul lui se pune puțin zahăr și scorțișoară. Fiecare bucată astfel formată se rotunjește între palme. Când sunt gata se fierb în apă clocotindă cu puțină sare, la foc mic, apoi se strecoară de apă. Pesmetul se rumenește ușor în unt, găluștele se vor da prin pesmet. Se servesc presărate cu zahăr tos.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aluaturi, Chiftele şi găluşte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*