Gogoși cu parmezan

Gogoși cu parmezan


Ingrediente:

50 g unt
6 linguri apă
100 g făină
Sare
2 ouă întregi
75 g parmezan (cașcaval) ras
1 ou

Preparare:

Untul împreună cu apa se pun într-o crăticioară pe foc să fiarbă. La cel dintâi clocot se adaugă făina dintr-o dată și imediat se amestecă cu lingura de lemn să nu se facă cocoloașe. Când se desprinde de cratiță și de lingură, se ia de pe foc, dar se amestecă în continuare. Când este aproape rece se adaugă ouăle, omogenizând. Din compoziție, cu un cornet formăm gogoși de mărimea unei nuci. Ungem cu gălbenuș de ou, presărăm deasupra cu parmezan, așezăm în tavă la distanță de 2 degete și coacem la foc bun (fără a deschide cuptorul cel puțin 10 minute). Se servesc calde.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*