Haioșe cu osânză de la bunica

Haioșe cu osânză de la bunica


Ingrediente:

555 g osânză
920 g făină
4 gălbenușuri
1 lingură oțet
2 linguri smântână
Zahăr pudră
Dulceață de caise

Preparare:

Făina se împarte în 3 părți, 2 părți se frământă cu gălbenușurile, smântâna și oțetul și se lasă să se odihnească 15 minute, se pune și apă cu sare, după gust. Osânza se macină și se frământă cu restul făinii. După 15 minute se întinde aluatul, se unge cu untură de 3 ori și se împătură de 3 ori în aceeași direcție, la fiecare împăturat trebuie să stea la rece 15 minute. Consistența aluatului la final trebuie să fie ca de plăcintă de moale și se frământă cu apă. Se taie cu un cuțit fierbinte pătrate în aluat, pe fiecare se pune puțină dulceață de caise, apoi se îndoaie, nepresându-se tare. Se pun pătratele într-o tavă tapetată și se dau la cuptorul preîncălzit 10-15 minute. Se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*