Kibbe în tavă

Kibbe în tavă


Rețeta trimisă de Nadia Turcu

Ingrediente:

Foile:

2 căni de burgul mărunt, un soi de grâu macinat
500 g carne tocată, de porc și vită
1 ceapă
1 ou
½ pahar cu apă
condimente (piper, bahar, boia…)
sare

Umplutura:

200 g carne tocată
2 linguri de ulei
50 g de semințe (pin, migdale, fistic sau nucă, după preferință)
2 cepe albe
condimente (piper, bahar, boia, scorțișoară, nucșoară)
sare

Prepararea foilor:

Într-un castron se pune Burghul-ul și se toarnă peste el o jumătate de pahar cu apă. Se amestecă și se lasă 20 minute să se umfle.

Se pune ceapa împreună cu burghul-ul înmuiat, carnea și condimentele în vasul robotului, se mărunțesc până rezultă o pastă fină din toată compoziția. Se adaugă un ou, apoi se frământă bine cu mâna.

Prepararea umpluturii:

Ceapa se toacă mărunt și se călește în 2 linguri de ulei, se adaugă carnea și se călesc împreună. Semințele (pin sau migdale sau fistic sau nucă) se prăjesc ușor, într-o tigaie, fără grăsime, până se rumenesc cât mai uniform, apoi se incorporează în compoziție și se amestecă. Eu am folosit fistic în umplutură și pentru ornat.

Preparare kibbe:

Se împarte compoziția pentru foi în 2 părți egale, se întinde prima foaie în strat egal, în tavă după ce am uns-o cu ulei, peste prima foaie se adaugă toată umplutura și se omogenizează pe toată suprafața tăvii, apoi se întinde a doua jumătate din compoziția pentru foi, uniform, luând câte-o parte mică din compoziție care se întinde în palma și care se va pune peste umplutură, până se acoperă întreaga umplutură.

Se udă mâinile și se îndreaptă toată suprafața să devină netedă și lucioasă, apoi tăiem cu un cuțit să obținem forma dorită (de obicei romburi sau triunghiuri de pizza dacă tava e mică și rotundă). Se ornează cu (migdale, fistic sau nucă…) și se dă la cuptorul încins în jur de 30-35 minute, fără folie deasupra. Se servește caldă cu salată tabbouleh și iaurt.

Kibbe in tava (13 fotografii)
7 Ianuarie 2011

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*