Napi cu smântână

Napi cu smântână


Ingrediente:

½ kg napi
2 linguri unt
1 lingură făină
100 ml lapte
3 linguri smântână
sare, după gust

Preparare:

Napii se curăţă de coajă şi se spalăi, apoi se taie cubuleţe – nici prea mari, nici prea mici, se tamponează cu un serveţel de hârtie să se absoarbă apa. Se înăbuşe napii în unt, la foc potrivit, 20 de minute, amestecând mereu să nu se lipească de vas.
Într-o crăticioară, se face o îngroşală din unt, se rumeneşte puţină făină şi se stinge cu lapte cald, când începe să fiarbă se incorporează smântâna. Sosul preparat se toarnă peste napi şi se mai fierbe toată compoziţia 20 de minute. Se serveşte lângă cărnurile fripte.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*