Cremă caramel

Cremă caramel


Ingrediente:

1 L lapte
4 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
½ baton vanilie
120 g cacao
50 g cafea boabe
100 g zahăr pentru caramel

Preparare:

Se fierbe laptele cu vanilia crestată în lungul ei. În acest timp se prepară caramelul, arzând zahărul în tigaie până devine roşcat. Se toarnă peste el o jumătate de pahar cu apă caldă şi se lasă să fiarbă la foc mic până la dizolvarea caramelului. Se ia de pe foc şi se adaugă cacaua. Se toarnă compoziţia de caramel cu cacao peste lapte. Separat se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă puţin câte puţin compoziţia preparată şi se pune la foc moale până se îngroaşă, fără a o lăsa să fiarbă. Se serveşte foarte rece sau îngheţată.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*