Okonomi-yaki

Okonomi-yaki


Ingrediente:

1 lingură sos Worcestershire
1 lingură sos de soia
500 g făină
1 linguriţă praf de copt
250 ml supă dashi
2 frunze mari de varză
1 ou
150 g carne tocată de porc sau pui
1 linguriţă fulgi de peşte uscati
ulei
sare

Preparare:

Se amestecă sosul Worcestershire cu puţin sos de soia. Separat, se face un aluat din făină, praf de copt şi sare. Se incorporează treptat dashi amestecând continuu până la omogenizare, apoi aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute să se odihnească.
Frunzele de varză se curăţă de cotoare, apoi se taie fâşii subţiri şi se amestecă cu aluatul descris mai sos, oul bătut şi varza. Compoziţia obţinută se prăjeşte în ulei încins, sub formă de omlete care se rumenesc omogen pe ambele părţi şi se ung în final cu sos Worcestershire, sos de soia şi se pudrează cu fulgi de peşte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*