Pastă de măsline cu usturoi (Tapenade)

Pastă de măsline cu usturoi (Tapenade)


Ingrediente:

3 căni măsline verzi sau negre fără sâmburi
3 linguri ulei de măsline
3 linguri oţet balsamic
2 căţei de usturoi zdrobit

Preparare:

Se amestecă toate ingredientele şi se blendează aproape un minut. Se obţine o pastă moale. Dacă este nevoie, se adaugă şi puţin oţet.
Se serveşte ca aperitiv („meze”) cu ouzo sau vin, cu pâine prăjită sau legume crude.
Acest sos se poate folosi şi la asezonarea preparatelor din peşte.

Taguri: , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Salate.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*