Ruladă de porc la cuptor

Ruladă de porc la cuptor


reţetă trimisă de Nadia Turcu

Ingrediente:

1 kg cotlet de porc
250 g mozzarella – cubuleţe
1 fir praz, partea albă – tăiat mărunt
1 morcov potrivit – cubuleţe
½ ţelină – cubuleţe
1 ardei roşu – cubuleţe
Câteva felii de bacon
Sare, piper
Cimbru uscat
Ulei

Preparare:

Se taie carnea în lung, subţire, circular, până rezultă un pat de carne, de grosimea unui deget. Se desfăşoară carnea pe un fund de lemn, se sărează, piperează, se presară cimbru şi se bate ca la şniţele, pe întreaga suprafaţă. Deasupra se aranjează legumele şi mozzarella peste care se aşază feliile de bacon. Se rulează cu umplutura şi se prinde cu scobitori sau cu sfoară de bucătărie. Într-o tavă se toarnă ulei de 2 degete, se pune pe foc, pe aragaz, când s-a încins uleiul se aşază cu grijă rulada şi se lasă 2-3 minute pe fiecare parte pentru sigilare, ungând-o mereu cu uleiul fierbinte. Se acoperă apoi tava cu folie, negăurind-o, şi se introduce la cuptor, la foc mic, pentru 45 de minute. Se îndepărtează folia şi se mai lasă în cuptor încă o oră. Rulada se taie felii după 15-20 de minute.

Rulada de porc la cuptor (5 fotografii)
8 Februarie 2011

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*