- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Rulade de pui şi wasabi

Posted By admin On 15 Februarie 2011 @ 9:10 am In Bucătăria chineză,Carne de pasăre,Mâncăruri cu carne,Reţeta zilei | No Comments

Ingrediente:

500 g carne de pui (piept)
2 linguri ulei de arahide
1 căpăţână mică de varză
500 g morcovi
250 g ceapă verde
150 ml supă dashi
100 ml oţet de orez
5 linguri sos shoyu
1 lingură zahăr
1 lingură mirin
1 linguriţă wasabi
3 căţei de usturoi zdrobit

Pentru sos:

2 linguri supă dashi
2 linguri shoyu
2 linguri oţet din orez
1 linguriţă zahăr
linguriţă sos iute

Preparare:

Se desface căpăţâna de varză în frunze şi se pune deoparte, morcovii şi ceapa se taie fâşii lungi, după care, toate legumele se combină cu un sos preparat din 125 ml supă dashi, 50 ml oţet de orez, 50 ml sos shoyu şi 1 lingură zahăr. Compoziţia rezultată se lasă 45 de minute să se marineze.
Puiul se congelează 30 de minute, apoi se taie felii subţiri şi se prăjeşte în ulei încins, până se rumeneşte.
Separat, se face un sos din 2 linguri supă dashi, 2 linguri sos shoyu, 2 linguri oţet de orez, 1 linguriţă zahăr şi 1 linguriţă sos picant, se dă în clocot, după care se ia de pe foc şi se poate servi.
În continuare, se aşază morcovii şi ceapa pe frunzele de varză, deasupra se pune puiul, iar în final se rulează varza. Rulourile obţinute se servesc imediat cu sosul preparat mai înainte.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/02/rulade-de-pui-si-wasabi-3/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle