Sushi cu ton, castraveţi, avocado şi ghimbir

Sushi cu ton, castraveţi, avocado şi ghimbir


Ingrediente:

½ foaie de nori
80 g orez fiert
30-50 g carne de ton tocată
2 linguri icre (tobiko)
2 castraveţi tăiaţi fâşii
1 avocado tăiat fâşii
1 linguriţă susan prăjit
1 lingură maioneză
½ linguriţă boia picant
1 linguriţă wasabi
1 lingură sos de soia
1 lingură ridiche albă rasă
1 lingură alge comestibile wakame
1 lingură ghimbir murat
piper

Preparare:

Se întinde o folie de plastic pe un makisu, se pudrează cu susan, apoi, deasupra, se aşază orezul. Peste acesta urmează foaie de alge nori (cu partea lucioasă în jos), apoi un amestec format din maioneză, boia, piper. Deasupra tuturor ingredientelor amintite, se aşază tonul, icrele, castraveţii şi avocado, aşezate toate într-un strat.
Cu ajutorul rogojinei makisu, se rulează orezul peste umplutura descrisă, îndepărtând în acelaşi timp folia de plastic. În final, rulada se presează uşor, după care se taie felii şi se serveşte cu wasabi, sos de soia, ridiche albă rasă şi ghimbir.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive cu peşte, Bucătăria japoneză, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*