Tort alb

Tort alb


Ingrediente:

200 g zahăr pudră
100 g miere
10 ouă
300 g nuci
2 linguri de făină
Coajă rasă de lămâie

Pentru crema de lămâie:

375 ml lapte
150 g zahăr
150 g miere
4 linguri făină
300 g unt
1 lămâie

Preparare:

Albuşurile se bat spumă cu un puţină sare, se adaugă apoi încet zahărul pudră şi mierea, bătând în continuare. Se adaugă nucile şi făina, amestecând încet ca să nu se lase albuşul. Din această compoziţie se coc câteva foi subţiri, pe fundul formei de tort, pe hârtie de copt.
Crema: făina se pune într-un vas rezistent la foc şi se amestecă în laptele îndulcit cu zahărul şi mierea, în aşa fel să nu se formeze cocoloaşe, până se îngroaşă, la foc mic. Separat, untul se freacă spumă, apoi se omogenizează cu crema răcită în prealabil. La sfârşit se pune coaja de lămâie şi sucul.
Tortul se umple cu crema rece şi se înveleşte în frişcă.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Reţeta zilei, Torturi.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*