Tort cu miere

Tort cu miere


Ingrediente:

250 g nuci pisate
250 g miere
2 linguri unt
4 ouă
4 linguri pesmet
1 praf copt
1 lingură rom
1 ceşcuţă esenţă cafea
1 pahar cu gem

Preparare:

Se rumenesc nucile în cuptor, se colorează cu esenţă de cafea, apoi se amestecă cu untul, se adaugă patru gălbenuşuri şi se freacă totul foarte bine. Se bat albuşurile spumă, cu un vârf cuţit de sare, se adaugă în compoziţie, la urmă se incorporează pesmetul, praful de copt şi romul. Se coace în formă unsă şi presărată cu pesmet. Când s-a răcit, se taie în două şi se umple cu gem de fructe, după preferinţă.
Pentru decorare: Se topeşte puţin zahărpe fundul tigăii şi când mai este cald încă se înmoaie în el o furculiţă – care se plimbă apoi pe toată suprafaţa tortului, în diferite sensuri. Se repetă operaţia până se termină zahărul.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Torturi.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*