Tort şarlotă

Tort şarlotă


Ingrediente:

8 ouă
100 g zahăr
200 ml lapte
3 foi de gelatină
20 g cacao
300 ml frişcă
1 zahăr vanilat
40 ml rom
40 g zahăr pudră
100 g frişcă
100 g fructe zaharisite

Preparare:

Se amestecă bine ouăle, laptele şi zahărul, apoi se bat cu telul, se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecând constant. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi cacaua. Se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se amestecă apoi cu 300 ml frişcă bătută cu 40 g zahăr pudră. Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă într-o formă rotundă şi se dă la rece. În momentul servirii, se scufundă forma câteva clipe în apă caldă, se răstoarnă pe platou şi se decorează cu 100 g frişcă şi fructe zaharisite.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Torturi.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*