Varză de Bruxelles cu migdale prăjite

Varză de Bruxelles cu migdale prăjite


Ingrediente:

500 g varză de Bruxelles proaspătă
60 g felii migdale prăjite
½ ceapă tocată
4-6 linguri de unt
1 linguriţă suc de lămâie
sare şi piper, după gust

Preparare:

Se fierb verzele într-un vas cu apă, apoi se despică puţin pentru a vedea dacă e coaptă în mijloc. Se scurg de apă şi se pune într-un castron cu apă rece, ca să-şi păstreze culoarea, apoi se taie pe jumătate.
Într-o tigaie largă se căleşte ceapa în 2-3 linguri ulei încins, peste ea se adaugă bucăţile de varză cu încă 2-3 linguri de unt şi se lasă la foc normal, până acestea din urmă se rumenesc şi se pătrund bine, fără însă a se înmuia prea tare. Se amestecă din când în când şi se presară piper şi sare, după gust. Se dă totul deoparte şi se adaugă jumătate din migdalele prăjite şi sucul de lămâie, după care se distribuie pe platouri şi se garniseşte cu celelalte felii de migdale.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*