Vinete cu usturoi, ulei de măsline şi roşii

Vinete cu usturoi, ulei de măsline şi roşii


Ingrediente:

500 g vinete
200 ml ulei de măsline
7 căţei de usturoi zdrobit
50 g cimbru verde tocat
2 linguri ulei de măsline
3 roşii tăiate felii
sucul de la 1 lămâie
sare de mare, piper alb

Preparare:

Se taie vinetele în 2 pe lungime, se aşază în tavă cu ulei înfierbântat, se ung şi se pudrează cu usturoi, cimbru şi sare. Se acoperă cu folie de plastic şi se coc la foc destul de mare 45 de minute.
După acest interval vinetele se descoperă, se stropesc cu încă puţin ulei şi se coc încă 15 minute, până se rumenesc.
Când sunt gata, se scot pe platou, se stropesc cu suc de lămâie şi se garnisesc cu roşii.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*