„Buzunarele lui Haman”

„Buzunarele lui Haman”


Ingrediente:

400 g făină albă
1 ou
200 g zahăr
200 ml suc de portocale
400 g făină integrală
250 g unt
gem, miere cu nuci zdrobite, prune uscate sau mac pisat cu zahăr, pentru umplutură

Preparare:

Se bate untul cu zahăr, apoi se încorporează oul. Se amestecă cu sucul de portocale şi, treptat, se adaugă câte o ceaşcă din fiecare fel de făină. Se face un aluat nu prea tare, care se pune 5-6 ore la rece, să se odihnească. Mai târziu, se întinde o foaie cât mai subţire, care, cu un pahar mare se taie cercuri.
Se ia cu lingura umplutură şi se pune pe fiecare cerc de aluat. Cercurile se împăturesc în două şi se apasă bine pe margine ca să nu iasă aluatul în timp ce se coc.
Se pun „Buzunarele lui Haman” în cuptorul încins şi se lasă un sfert de oră, până se rumenesc.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*