Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili


Ingrediente:

250 g zahăr tos
2 linguri amidon
500 ml lapte
100 g ciocolată
2 gălbenuşuri bătute
un vârf de cuţit chili măcinat
un vârf de cuţit scorţişoară măcinată
2 linguri margarină
1 linguriţă vanilie

Preparare:

Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul. Treptat, cu ajutorul mixerului, se incorporează laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic.
Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată şi, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în continuare, până se îngroaşă.
Budinca fierbinte se ia de pe foc şi se amestecă cu unt şi vanilie, se toarnă în vase de sticlă clătite cu apă rece, se acoperă şi se lasă să se răcească. Folia de plastic de deasupra este necesară pentru ca budinca să nu prindă crustă.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*