Clătite cu carne

Clătite cu carne


Pentru aluat
100 g făină
100 ml apă
2 ouă
sare, zahăr după gust
50 g unt

500 g piept de pui
2 morcovi
2 pere
50 ml sos de soia
2 linguri ghimbir proaspăt
2 fire ceapă verde
sare, piper după gust

Preparare:

Se prepară un aluat din făină, ouă, sare, zahăr, unt și apă. În wok se călesc morcovii dați prin răzătoare, se adaugă sosul de soia. Carnea se spală, apoi se taie fâșii mici, de grosimea degetului și se călește.
Se întinde o foaie din aluat, se taie pătrate, în mijlocul fiecărui pătrat se pune o lingură din compoziție, apoi se unesc colțurile.
Clătitele se fierb în apă 10 minute, apoi se scot și se scurg de apă. Ceapa se taie mărunt și se presară peste clătite. Se servesc calde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*