Clătite cu ciocolată și nucă

Clătite cu ciocolată și nucă


Ingrediente:

250 g ciocolată neagră
250 g făină
500 ml lapte
125 g nucă
2 ouă
1 lingură unt
1 lingură ulei
sare, după gust

Preparare:

Se toarnă făina pe o planşetă, se face puţin loc în mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă puţină sare, uleiul şi puţin lapte. Se frământă bine aluatul, adăugând treptat laptele rămas, până când pasta pentru clătite e destul de moale. Se lasă deoparte în jur de 1 oră, apoi se prepară clătite şi păstrează deoparte, calde.
Sâmburii de nucă se prăjesc puţin, până capătă un aspect uşor brun; ciocolata cu untul se topesc în bain-marie.
Clătitele se aşază pe o farfurie caldă şi se asezonează cu ciocolata topită, apoi cu sâmburii de nucă prăjiţi.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*