Fenicul la cuptor cu sos bechamel

Fenicul la cuptor cu sos bechamel


Ingrediente:

4 feniculi
400 ml lapte
100 g unt
100 g pesmet
100 g făină
Ulei de măsline
Nucşoară
Sare, piper

Preparare:

Se curăţă feniculii de coajă şi se taie bucăţi. Se opăresc 10-15 minute, după care se trag în puţin unt până îşi schimbă culoarea, întorcând bucăţile pe toate părţile. Pentru sosul bechamel – separat, într-o cratiţă, se toarnă ulei de măsline şi se adaugă restul de unt care se topeşte, se incorporează făina, se omogenizează până devine gălbuie, apoi se toarnă laptele şi nucşoara, sare şi piper după gust, se mai amestecă pe foc câteva minute. Se obţine un sos de consistenţă medie. Se ia un vas termorezistent, care se unge cu ulei şi unt, se adaugă feniculii, iar deasupra se toarnă sosul bechamel şi se dă totul la cuptorul preîncălzit până prinde o crustă deasupra.

Fenicul la cuptor cu sos bechamel (27 fotografii)
15 Martie 2011

  
Pagini: 1 2

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*