Salată acrişoară de vinete cu ciuperci

Salată acrişoară de vinete cu ciuperci


Ingrediente:

2 vinete de mărime medie, tăiate cuburi de 2 cm
sare
2 ardei roşii, iuţi
5 linguri ulei
200 g ciuperci proaspete, feliate
6 căţei de usturoi, măcinat
1 ceaşcă oţet
1 linguriţă sare
2 linguriţe zahăr

Preparare:

Se condimentează vânăta şi se lasă deoparte. După 30 de minute, se spală şi se căleşte împreună cu ardeii iuţi. După un sfert de oră se pune capacul şi se mai lasă puţin la foc mic, cât să nu se zdrobească.
Se călesc ciupercile cu usturoiul, apoi se toarnă peste vinete. Se adaugă oţet, sare şi zahăr. Se lasă cel puţin 2 ore la marinat. Se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*