Spumă de ciocolată cu Brandy

Spumă de ciocolată cu Brandy


Ingrediente:

100 g unt
4 albuşuri
5 linguri zahăr pudră
150 g ciocolată neagră
4 gălbenuşuri
1 lingură cacao
3 linguri cafea
4 linguri Brandy

Ingrediente:

Se bat bine gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până rezultă o cremă groasă. Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune împreună cu cafeaua şi brandy deasupra unui vas cu apă. Compoziţia se omogenizează la bain-marie, se amestecă cu cacaoa, apoi cu untul (adăugat treptat, câte un cub pe rând). Se amestecă mereu până se totul se topeşte într-o cremă, apoi se ia de pe foc şi se toarnă peste compoziţia cu ou.
Spuma obţinută se bate uşor telul şi se răceşte.
Separat, se bat albuşurile. Spuma rezultată se combină cu restul de zahăr, apoi se incorporează treptat în ciocolata răcită.
Preparatul final se toarnă în ceşti sau în pahare, se dă la rece câteva ore să se întărească, se garniseşte cu frişcă şi zmeură, după care se serveşte.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*