Supă-cremă de năut cu dukkah

Supă-cremă de năut cu dukkah


Ingrediente:

125 g seminţe de susan
125 g alune de pădure, tocate
3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate
2 linguri seminţe de chimen
1 linguriţă sare
3 cepe mici, mărunțite
4 linguri ulei de măsline
400 g năut boabe
3 L supă de pui
2 frunze de dafin
condimente după gust
o linguriţă piper alb, boabe

Preparare:

Boabele de năut se pun la înmuiat minimum 12 ore, în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 1 ½ ore, în apă, fără sare.
Se prepară dukkah: se prăjesc toate seminţele, 5 minute, fără să se ardă. Se lasă să se răcească şi se macină mărunt, în râşniţă, apoi se amestecă cu sare. Dukkah se poate prepara cu maxim o săptămână înainte.
Supa:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte ceapa, la foc mic, până se înmoaie. Se adaugă supa, când clocotește se incorporează năutul deja fiert, se adaugă frunzele de dafin și se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se răceşte un sfert de oră și se înlătură frunzele de dafin. Se introduce în blender – se obține o supă cremă, care poate fi subțiată cu puțină apă caldă.
Se pune supa în boluri, iar deasupra se presară dukkah.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*