Supă de ciuperci şi tăiţei

Supă de ciuperci şi tăiţei


Ingrediente:

400 g făină
200 g ciuperci
10 cartofi
1 morcov
1 ceapă albă
2 linguri ulei
sare

Preparare:

Se face un aluat de tăiţei din apă şi făină, se acoperă şi se lasă un sfert de oră să se odihnească. Se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se taie fâşii subţiri. Aceştia vor fi tăiţeii.
Morcovii se taie peştişori mici, cartofii se taie cuburi şi se fierb împreună în apa în care au fiert ciupercile. Se condimentează cu sare.
Separat, se fierb tăiţeii. Ceapa şi ciupercile se taie felii şi se călesc. Se amestecă cu legumele şi tăiţeii. Se dă supa obţinută în clocot şi se condimentează. Se serveşte imediat cu pătrunjel verde tocat deasupra.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*