Supă de morcovi, ceapă şi ţelină

Supă de morcovi, ceapă şi ţelină


Ingrediente:

500 g morcovi mici
3 cepe tocate
5 linguri unt
1 cartof
1 lingură tarhon uscat
700 ml supă de legume
700 ml supă de pui
3 linguri concentrat de supă de pui
100 ml vin sec, alb
un vârf de cuţit chimen
un vârf de cuţit boia iute
3 linguri sos de soia
200 g smântână
Sare, piper

Preparare:

Se taie morcovul felii, ceapa şi ţelina se toacă, iar cartoful se taie cuburi. Se pune unt în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte la foc mic. Se adaugă celelalte legume şi tarhonul.
Se toarnă supa, concentratul de supă şi vinul. Se dă în clocot apoi se fierbe un sfert de oră la foc mic. Se condimentează cu chimen, boia, sos de soia, sare şi piper după gust. Se fierbe acoperit încă 10 minute.
Când ingredientele sunt gata, supa se toarnă în boluri şi se serveşte imediat cu câte 1 lingură de smântână.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*