- Urban Lifestyle - http://retete.urbanlifestyle.ro -

Araucan la grătar, din Patagonia

Posted By admin On 4 Aprilie 2011 @ 3:59 pm In Bucătăria argentiniană,Carne de miel,Carne de pasăre,Carne de porc,Reţeta zilei,Reţete | No Comments

Ingrediente:

1 kg carne de porc
1 kg carne de miel
20 cârnați
2 pui, tranșați
2 verze, umplute cu brânză și pere
2 kg cartofi
1 kg morcovi
1 kg ceapă decojită
20 bucăți de pește, fără solzi
10 mere

Necesarul de unelte:

Acest preparat se pregătește în aer liber, vom avea nevoie de un hârleț sau lopată, se va săpa o groapă de 1m x 1m x 1.5 m adâncime, câțiva bolovani, câteva cârpe curate, frunze mari, din belșug, spalate în prealabil, pentru a acoperi pietrele și mancarea și materiale pentru a menține căldura 1 oră.

Preparare:

Se face un foc la suprafață, lângă groapă, unde se împing bolovanii (sau pietre mai mari), trebuie să se încălzească tare, să aibă o temperatură ridicată. Bolovanii se aruncă în groapă, cu lopata, se face un pat de pietre mari încinse. Se așterne un strat gros de frunze mari, curățate în prealabil, pentru a proteja mâncarea de bolovani.
Se pun ingredientele, mai întâi cartofii întregi, decojiți, apoi morcovii, verzele, apoi cărnurile, se așază frumos în straturi. Nu se fac foarte multe straturi, 2-3 sunt suficiente, pentru a fi pătrunse de căldura pietrelor. La sfârșit se adaugă încă un strat din frunze mari, curățate, se acoperă în întregime. Se așterne un strat din cârpe groase, curate, să nu rămână niciun loc liber.
Groapa, cu mâncarea în ea, se acoperă cu pământ, se presează cu piciorul, dar nu tare. Se așteaptă 1 oră, după ceas. Nu intervine riscul arderii ingredientelor pentru ca pietrele se răcesc.


Article printed from Urban Lifestyle: http://retete.urbanlifestyle.ro

URL to article: http://retete.urbanlifestyle.ro/2011/04/araucan-la-gratar-din-patagonia-3/

© 2009 Retete culinare romanesti si internationale - Editura Urban Lifestyle