Biscuiţi cu lămâie din Algeria

Biscuiţi cu lămâie din Algeria


Ingrediente:

1 kg făină
6 ouă
250 g zahăr
2 linguriţe praf de copt
250 ml ulei de floarea-soarelui sau ulei de canola
coaja rasă de la 4 lămâi
sare

Preparare:

Se bat ouăle cu uleiul, se adaugă praful de copt şi coaja rasă de lămâie, apoi, treptat, se încorporează făină cât cuprinde. Aluatul obţinut se frământă cu mâna, după aceea se întinde în foaie de ½ cm şi se taie cu un pahar nu prea mare.
Plăcintele obţinute se aşază pe o folie de aluminiu (se pot unge cu albuş pe una din părţi) şi se coc 25 de minute în cuptorul încins. Când sunt gata, se lasă să se răcească şi se servesc. Se pot păstra până la 2 săptămâni la foc răcoros, ferit de umezeală.

Taguri: , , , ,
Categorii: Prăjituri, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*