Cremă englezească de vanilie

Cremă englezească de vanilie


Ingrediente:

125 g frişcă
80 ml lapte
1 linguriţă vanilie sau ½ baton de vanilie
2 gălbenuşuri
2 linguri zahăr

Preparare:

Smântâna, laptele şi vanilia se amestecă deasupra aburilor, apoi, compoziţia rezultată se dă la foc mic şi se fierbe, amestecând mereu. După 3 minute, păstaia de vanilie se scoate, iar crema se ia de pe foc.
Separat, cu ajutorul robotului de bucătărie, se bat gălbenuşurile cu zahăr. Amestecul se pune într-un vas, deasupra aburilor. În el, încet, încet, se încorporează crema fierbinte. După 3-5 minute de amestecare continuă, sosul ar trebui să fie destul de omogen.
Dacă se doreşte o răcire rapidă, acesta poate fi lăsat 5 minute în apă rece.

Taguri: , , , ,
Categorii: Bucătăria engleză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*