Dolmades cu carne

Dolmades cu carne


Ingrediente:

½ kg carne tocată, de vită
1 ou
1 lingură unt
4 linguri suc de lămâie
½ legătură pătrunjel
mărar
1 ceapă mare tocată
1 ceaşcă orez
aproximativ 30 de frunze de viţă de vie
1 ceaşcă mentă uscată
sare
piper
apă

Preparare:

Toate ingredientele (tocate) se amestecă într-un bol. Dacă amestecul obţinut este prea tare, se adaugă 1-2 linguri apă.
Se fierb frunzele de viţă de vie, până se înmoaie puţin. Cele proaspete nu au nevoie de mai mult de un minut. Se umplu cu câte o lingură din amestecul cu carne. Se împăturesc bine.
Într-o cratiţă mai mult lată decât înaltă, se topeşte o jumătate de pachet de unt. Se aranjează „dolmadele” şi se toarnă 3 căni cu apă sau supă de găină deasupra. Se acoperă şi se fierb la foc mic, 2 ore.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*