Prăjitură bavareză de ciocolată cu mentă

Prăjitură bavareză de ciocolată cu mentă


Ingrediente:

250 g ciocolată
6 gălbenuşuri de ou
200 g zahăr
200 ml smântână
500 ml lapte
4 foi de gelatină
6 frunze de mentă, tocate mărunt
1 plic zahăr vanilat

Preparare:

Se pune gelatina într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat pentru 15 minute. Între timp, se rupe ciocolata bucăţi, se pune într-o cratiţă, se acoperă cu lapte şi se lasă să fiarbă la foc mic, până se topeşte ciocolata.
Gălbenuşurile se combină cu 150 g zahăr şi se incorporează în laptele cu ciocolată, se adaugă apoi gelatina scursă, se amestecă bine şi se lasă la foc mediu până ce compoziţia se îngroaşă. Se toarnă într-o tavă şi se lasă la rece, timp în care se bate smântâna spumă, în care se incorporează treptat restul de zahăr, zahărul vanilat şi menta mărunţită. Spuma formată se combină cu crema de ciocolată şi se pune totul la frigider până în momentul servirii.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*