Prăjitură franţuzească cu ciocolată şi unt

Prăjitură franţuzească cu ciocolată şi unt


Ingrediente:

180 g ciocolată
3 ouă
125 g făină
250 g zahăr
150 g alune prăjite
150 g unt
1 linguriţă unt moale
½ linguriţă esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Se încinge cuptorul şi se căptuşeşte o tavă cu folie de aluminiu care se unge apoi cu 1 linguriţă de unt.
Într-un bol se amestecă făina cu sarea; untul şi ciocolata se pun la topit în bain-marie, amestecând continuu, pentru a se omogeniza foarte bine. Se bat ouăle cu zahărul, peste acestea se toarnă ciocolata topită, esenţa de vanilie şi se amestecă bine cu mixerul. Se incorporează gradual făina sărată, apoi alunele prăjite şi se toarnă totul în tava unsă deja, se pune la cuptor pentru 1 oră, apoi se scoate, se lasă la răcit şi se taie bucăţi.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*