Prăjitură grecească cu spumă de ciocolată

Prăjitură grecească cu spumă de ciocolată


Ingrediente:

Aluat
6 albuşuri
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
200 g făină
30 g cacao
30 g mălai

Spumă
150 g smântână
150 ml lapte
70 g zahăr
8 gălbenuşuri
300 g ciocolată
350 g frişcă
60 g gelatină

Preparare:

Aluat
Se bat gălbenuşurile cu 150 g zahăr, până se obţine o cremă alburie.
Separat, se bat albuşurile cu restul de zahăr. Jumătate din această compoziţie se amestecă cu gălbenuşurile, făina, cacaoa şi mălaiul. La sfârşit se adaugă restul de cremă de albuş.
Amestecul rezultat se pune în tavă unsă, în strat subţire, se coace 10 minute la foc mediu şi se lasă să se răcească. Se taie o fâşie din blat şi se aşază pe o tavă-inel. Deasupra se pune un disc de aluat, tăiat din acelaşi material.
Cremă
Smântâna şi laptele se pun la foc mic, fără a da în clocot, se adaugă cele 8 gălbenuşuri bătute cu zahăr. După ce compoziţia dă în clocot, focul se micşorează din nou, apoi se incorporează gelatina dizolvată în apă rece. Amestecul se lasă să se răcească puţin, după care se toarnă peste ciocolată. Se bate bine cu mixerul, iar când se întăreşte se combină cu frişca.
Jumătate din crema obţinută se toarnă în tava-inel. Deasupra se pune un al doilea disc de aluat, iar peste, restul de cremă.
Prăjitura se lasă 5 ore la rece, se scoate cu grijă din tavă, se taie şi se decorează cu fulgi de ciocolată.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*