Sparanghel cu orez

Sparanghel cu orez


Ingrediente:

500 g sparanghel
5 linguri unt
1 ceapă verde
1 ceaşcă orez
1 ceaşcă vin sec
2 ceşti supă
1 ceaşcă brânză parmezan
sare, piper, după gust

Preparare:

Se toacă ceapa, sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi şi se opăreşte în apă cu condimente. După 3 minute se scoate cu paleta, se clăteşte cu apă rece şi se scurge pe o sită.
O parte din ulei se pune în tigaie la foc mic, se adaugă ceapa verde tocată şi se căleşte până se înmoaie, apoi se amestecă cu orezul şi se mai lasă 3 minute amestecând mereu să nu se ardă.
Se toarnă vinul. Când acesta este absorbit se adaugă treptat 1-2 ceşti de supă fierbinte. Nu vă opriţi din amestecat. Orezul trebuie să fiarbă încet, pe măsură ce adăugaţi câte puţină supă.
După un sfert de oră se ia de pe foc şi se amestecă cu brânza, de preferinţă rasă, şi restul de unt. Se condimentează după gust şi se serveşte fierbinte cu sparanghel.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*