Varză de Bruxelles cu migdale și unt

Varză de Bruxelles cu migdale și unt


Ingrediente:

500 g varză de Bruxelles
5 linguri unt
1 ceapă albă
sare, piper, după gust
1 linguriţă suc de lămâie
5 linguriţe migdale

Preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se călesc migdalele zdrobite, apoi se taie mărunţel. Se pune apă la fiert cu sare. Se adaugă verzele mici şi se lasă la foc mic 3 minute până se înmoaie, apoi se scurg şi se clătesc cu apă rece ca să nu îşi piardă culoarea frumoasă. Se taie fiecare în 2.
Jumătate din unt se încinge şi se adaugă ceapa. Când acesta începe să se rumenească se adaugă varza, restul de unt, sare şi piper. După 5 minute verificaţi dacă este gata sau dacă mai trebuie adăugate condimente.
Se ia de pe foc şi se amestecă cu o parte din migdale şi suc de lămâie. Se aşază pe un platou şi se decorează cu restul de migdale prăjite şi tocate.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*